#INGRIJIREA BEBELUSULUI #PROTECTIE SOLARA

Căldura și bebelușul: 5 sfaturi pentru o vară fără griji

Căldura și bebelușul: 5 sfaturi pentru o vară fără griji
Așteptați cu nerăbdare să vă duceți bebelușul în vacanță pentru prima dată? Vă înțelegem! Pentru o vară liniștită și fără griji, iată cele 5 sfaturi ale Clémentinei Testuz, puericultoare din echipa May!

1. Hidratarea corectă a bebelușului!

Bebelușii sunt foarte sensibili la căldură și, prin urmare, sunt mai expuși riscului de deshidratare. Totuși, nu se recomandă să le dai apă înainte de vârsta de 4 sau 6 luni. Apa plată, în plus față de biberoane, nu are prea mult interes pentru bebelușii care nu sunt diversificați. Așa că, cum să faci?

  • Dacă este alăptat, este posibil să ceară mai des: noroc că laptele matern este compus în proporție de 80% din apă! Nu ezitați să-l hrăniți de fiecare dată când cere.
  • Pentru bebelușii care sunt hrăniți cu biberonul se recomandă să le oferiți biberoane mai mici, dar mai frecvent.
  • Îi puteți oferi câteva înghițituri de apă în plus față de sân sau biberon și mesele sale, dar asigurați-vă întotdeauna că prioritatea este dată laptelui (matern sau praf).

2. Cum să îmbrăcați corect un bebeluș în timpul caniculei

În timpul zilei

În timpul zilei, vă recomandăm să optați pentru haine ușoare din bumbac. Ideea că un bebeluș nu are mai puțină căldură este o idee greșită! Bumbacul permite, de fapt, absorbția umidității.

Puteți să-i puneți un body și/sau o pătură de muselină foarte ușoară pentru a-l acoperi.

Atenție, picioarele bebelușilor sunt adesea reci! Acest fenomen este normal și legat de o circulație încă imatură: nu înseamnă că le este frig. Dimpotrivă, este mai bine să lăsați picioarele mici la aer pentru o mai bună reglare a temperaturii corpului.

Cum să îmbrăcați corect un bebeluș pe timp de noapte vara

În timpul nopții, dacă este cald în cameră, puteți lăsa bebelușul în body, fără să-i acoperiți picioarele. Temperatura corpului trebuie să fie scăzută pentru un somn de calitate. Însă, dacă copilul dvs. refuză să doarmă fără sac de dormit, optați pentru unul din bumbac sau din mătase dublă.

În schimb, dacă camera este climatizată, puteți lăsa bebelușul în sacul de dormit.

3. Un bebeluș confortabil în aer liber!

Gândiți-vă la pălărie!

Pălăria este obligatorie, chiar și la umbră! Dacă bebelușul dvs. refuză să o poarte și continuă să o scoată, este important să o puneți înapoi de fiecare dată. Vă recomandăm modelele cu șnur, mult mai practice!

Drumurile cu mașina

Atenție la aerul condiționat când sunteți în mașină! Ideal ar fi să ventilați și să reglați temperatura înainte de a vă urca. De asemenea, vă recomandăm să evitați să orientați aerul condiționat direct spre bebeluș și să vă asigurați că temperatura nu este prea scăzută. Variațiile bruște de temperatură trebuie evitate.

Gândiți-vă să puneți un prosop pe scoica/scaunul auto pentru a absorbi umiditatea transpirației produsă de învelișul sintetic.

Atenție la țânțari!

Dacă destinația dumneavoastră este o zonă în care țânțarii sunt numeroși, cea mai bună protecție pentru bebeluși rămâne plasa de țânțari. De altfel, există unele special concepute pentru a acoperi cărucioarele și scaunele auto.

Întotdeauna alegeți hainele lungi și largi, din bumbac.

4. Un bebeluș care se distrează!

Și bebelușul tău se poate bucura de vacanța de vară!

Baia rece, o idee bună?

În caz de temperaturi ridicate, nu există un motiv special pentru a face baie rece bebelușului dumneavoastră. De fapt, este posibil să nu îi placă și șocul termic nu este recomandat.

Bebelușul meu poate ieși afară?

Este preferabil să ieșiți dimineața, înainte de ora 12:00, și după-amiaza, după ora 17:00. În timpul zilei, este recomandat să rămâneți într-un loc răcoros. Dacă este foarte cald în casa dumneavoastră, încercați să petreceți o parte din zi într-un loc cu aer condiționat pentru a reduce temperatura corpului.

Și în ceea ce privește piscina?

Este în regulă să duci bebelușul într-o piscină, după vârsta de 4 luni și dacă vaccinările sale sunt actualizate. Atenție: temperatura apei trebuie să fie de minim 32°C. Ideal ar fi să instalați o piscină gonflabilă mică și să încălziți apa înainte de a face baia. Nu uitați că prudența și vigilența sunt mereu necesare atunci când un bebeluș se bălăcește, chiar și într-o piscină mică!

Pot să duc bebelușul la plajă?

Dacă v-ați gândit să vă bucurați de zile lungi pe plajă... trebuie să renunțați la idee! Cu un bebeluș, soarele puternic trebuie evitat! Totuși, puteți merge dimineața devreme sau după-amiaza, spre sfârșitul zilei. Umbrela anti-UV, crema de protecție solară și pălăria sunt, desigur, obligatorii! Puteți să îi scufundați picioarele bebelușului în apă, dar dacă doriți să îl scăldați complet, temperatura apei trebuie să fie de 32°C.

Nu uitați să alege plaja în orele cele mai răcoroase, chiar și după vârsta de 1 an! Deshidratarea este extrem de rapidă până la vârsta de 2 ani.

5. Un bebeluș protejat: nu uitați de crema solară!

Este indispensabil să protejați pielea bebelușului de soare, chiar și atunci când este la umbră: da, razele UV sunt puternice!

Pentru bebelușii sub 6 luni, se preferă protecția mecanică: umbră, umbrelă de soare și haine anti-UV... Cu toate acestea, gândiți-vă să aveți și o cremă solară adaptată. Deoarece bebelușii sunt adesea descălțați sau în body în caz de căldură intensă, expunerea la soare poate fi inevitabilă sau umbrela nu acoperă întregul corp. În aceste cazuri, este mai bine să aplicați o cremă solară în mod preventiv.

De la vârsta de 6 luni, recomandările sunt aceleași și se adaugă crema solară pe listă!

După vârsta de 6 luni, continuați să căutați umbra și să limitați expunerea la soare în orele cele mai calde. Cu toate acestea, puteți aplica crema solară (dar asta nu înseamnă că puteți lăsa bebelușul în plin soare!). Vă recomandăm să verificați compoziția cremei solare: evitați nanoparticulele notate "nano" în lista de ingrediente și alegeți o cremă în loc de un spray (nanoparticulele conținute în cremele solare se absorb mai ușor în căile respiratorii prin spray). Există totuși spray-uri fără nanoparticule, de aceea este important să verificați compoziția! Aplicați crema la fiecare două ore și după fiecare baie, chiar dacă crema aleasă este rezistentă la apă!

Vă dorim vacanțe frumoase alături de bebelușul dumneavoastră!