#INGRIJIREA BEBELUSULUI #PROTECTIE SOLARA

Calmarea arsurilor solare la bebeluși și copii

Calmarea arsurilor solare la bebeluși și copii
În ciuda tuturor precauțiilor voastre, bebelușul a făcut o arsură solară. La cei mai mici, mai puțin de 15 minute de expunere sunt suficiente pentru a apărea... Așadar, ce să faceți în caz de arsură solară? Este necesar să chemați medicul? Cum să o tratați eficient? Nu vă panicați, vă oferim pașii corecți de urmat pentru a calma pielea copilului vostru.

Ce este o arsură solară?

Cine nu a avut vreodată o arsură solară? Pielea devine roșie și arde. Dar ce se întâmplă exact la pielea noastră? Din punct de vedere științific, arsura solară este o arsură a părții superficiale a pielii (epiderma), cauzată de expunerea la razele UVB ale soarelui.

Diferiți factori influențează riscul de a face o arsură solară, dar când aceasta apare, este vorba de o arsură adevărată: deci trebuie tratată!

Arsura solară: de ce este periculoasă pentru copil?

Suntem cu toții expuși riscului de a face o arsură solară. Dar pielea bebelușilor, mai subțire și mai puțin matură decât a noastră, este cu atât mai vulnerabilă deoarece nu are încă aceleași mecanisme de apărare.

Pielea fragilă a bebelușilor și copiilor absoarbe mai rapid și mai intens aceste raze. În plus față de faptul că este dureroasă, arsura solară este cu atât mai periculoasă, deoarece expunerea la UV în timpul copilăriei este determinantă pentru sănătatea lor la vârsta adultă. De fapt, pielea copiilor păstrează mulți ani amintirea arsurilor solare.

Având în vedere diferitele fototipuri, bebelușii nu sunt toți egali în fața arsurilor solare. Dar atenție, chiar dacă bebelușul vostru are pielea închisă la culoare, va trebui totuși să-l protejați de razele UVB pentru a evita orice daune pe termen lung.

Trebuie să chemăm medicul?

Primul lucru de făcut este să evaluați dacă copilul dumneavoastră are o arsură solară severă sau nu.

Cum să știți dacă arsură solară este gravă? Când să vă îngrijorați de o arsură solară?

În majoritatea cazurilor, arsura solară este, din fericire, superficială și nu necesită îngrijiri medicale. Totuși, dacă micuțul dumneavoastră pare să sufere și prezintă unele dintre aceste simptome:

  • Bășici
  • Febră
  • Frisoane
  • Vărsături

Este posibil să fie vorba de o arsură solară severă. În acest caz, mergeți la medic!

Dacă pielea bebelușului dumneavoastră nu prezintă niciunul dintre aceste semne și se rezumă la o piele roșie și fierbinte, dar fără bășici și doar un comportament iritabil, este vorba de o arsură solară superficială.

Cum să calmați pielea bebelușului și a copilului în caz de arsură solară? 7 soluții:

1)    Evitați soarele – Întotdeauna și mereu!

Protejarea bebelușului de soare prin evitarea oricărei expuneri este prima măsură de precauție de luat – și aceasta pentru câteva zile – chiar dacă arsura solară este deja prezentă și chiar dacă bebelușul nu pare să se plângă de ea. Deoarece, dacă vă întoarceți sub razele soarelui, arsura solară minoră a bebelușului poate deveni severă în foarte scurt timp! Evitați să reveniți la punctul de plecare...

2)    Faceți o baie călduță

O baie călduță calmează senzația de arsură. Efect dublu pozitiv: oferind bebelușului o baie scurtă, călduță, veți alina pielea sa și îl veți distrage de la neplăcerea simțită. Bucurați-vă împreună de un mic moment de relaxare după furtună!

Nu uitați să tamponați pielea bebelușului la ieșirea din baie (nu ștergeți arsura) și să îi puneți haine suficient de largi pentru a evita orice frecare pe zona iritată.

3)    Puneți o compresă pe zona afectată

Puteți, de asemenea, să puneți delicat o compresă cu apă rece (dar nu gheață! - apa de la robinet este suficientă) pe zona afectată și să o lăsați acolo pentru un scurt timp... Garantat, va aduce o rapidă alinare!

4)    Folosiți o cantitate generoasă de cremă calmantă

Aplicați o cantitate generoasă de cremă sau loțiune calmantă pentru bebeluș pe pielea iritată a acestuia. Pielea bebelușului trebuie să rămână hidratată cu orice preț! Beneficiați de efectele benefice ale naturii cu loțiuni after-sun pentru a calma arsurile solare și a alina pielea bebelușului.

5)    Oferiți-i maximum de lichide

Supraexpunerea la soare poate duce la deshidratare. Oferiți copilului de băut în cantități mari: lapte matern, biberon, apă sau suc de fructe pentru cei mai mari, la discreție!

Aceasta este o soluție naturală pentru a ajuta pielea să se recupereze mai rapid, compensând pierderea de apă prin deshidratare.

6)    Folosiți produse de îngrijire blânde și adecvate

Pentru a nu irita pielea bebelușului deja afectată, utilizați produse de îngrijire blânde și fără parfum, adaptate pielii celor mici.

7)    Evitați să atingeți bășicile

Dacă arsurile solare sunt mai severe, pot apărea bășici umplute cu lichid transparent. Evitați să le spargeți, deoarece acest lucru crește riscul de infecție.

Acum știți totul despre cum să calmați arsurile solare ale bebelușului, cel mai bine fiind, desigur, să le evitați: câteva sfaturi pentru a proteja bine copilul de soare.