#INGRIJIREABEBELUSULUI #PIELECUTENDINTAATOPICA

Sfaturi de aplicare a produselor de îngrijire

Sfaturi de aplicare a produselor de îngrijire
Pielea bebelușului tău este bariera sa protectoare față de lumea exterioară. Deoarece pielea îndeplinește un dublu rol protector și senzorial, necesită îngrijire adecvată și atenție din primele zile ale vieții copilului tău. Pentru a o îngriji zilnic, este important să recunoști tipul de piele al bebelușului tău, să înțelegi nevoile sale și să răspunzi în mod specific cu produse adaptate.

Redactat în parteneriat cu Dr. Clarence De BELILOVSKY, Dermatolog, Membru al Cercului de Experți Mustela.

Pentru ca îngrijirea emolientă să fie o adevărată oază de delicatețe pentru bebelușul tău, descoperă câteva sfaturi simple.

Gesturi simple pentru contactul cu pielea fragilă a bebelușului

În primul rând, puțină pregătire!

  • Asigurați-vă că vă spălați pe mâini înainte de fiecare aplicare.
  • Asigurați-vă că vă tăiați unghiile regulat pentru a nu zgâria din greșeală copilul. Profitați de ocazie pentru a-i tăia și lui unghiile. Dacă nu se poate abține să se scarpine în timpul puseelor, va fi mai puțin agresiv pentru pielea lui.
  • Nu uitați să vă scoateți bijuteriile. Nu ne gândim întotdeauna la asta, dar un inel frumos sau o brățară pot zgâria, de asemenea, din greșeală!
  • Pentru mai mult confort, încălziți crema în mâinile voastre înainte de a o aplica pe pielea lui.

Iată că sunteți pregătit(ă)! Puteți aplica pe pielea lui o cremă emolientă o dată sau de două ori pe zi: seara după baie sau înainte de culcare; dimineața după ce ieșiți din baie sau înainte de a îl îmbrăca... Fie că sunteți în perioadă de acalmie sau în perioadă de pusee, nu ezitați să reaplicați ori de câte ori este necesar: aceste îngrijiri vor proteja, repara și alina eficient pielea copilului dumneavoastră. În cazul puseelor, evitați doar zonele exsudative. În acest caz, unguentele prescrise de medicul dumneavoastră vor fi mai potrivite.

Pentru a le face să pătrundă mai ușor în piele, puteți efectua mișcări lungi de masaj, mereu în direcția inimii. De exemplu, începeți de la glezne pentru a urca către partea superioară a coapselor. La fel și pentru brațe: începeți de la încheieturi pentru a termina la umeri. Și nu faceți diferențe: pentru fiecare zonă, aplicați un strat suficient, dar nu prea gros, atât pe partea din față a corpului, cât și pe partea din spate. Eczema atopică va avea mai multe dificultăți să se ascundă în cutele genunchilor! Chiar și micile piciorușe ale bebelușului tău au dreptul să fie bine hidratate. Fața, la rândul său, poate avea propriul său circuit: începeți din mijlocul frunții pentru a merge către tâmple, pentru a trece sub ochi și a ajunge la nas. Apoi, de la aripile nasului, protejăm obrajii pentru a termina către bărbie.

Dacă profitați de moment pentru a vă bucura și de îmbrățișări și pupici, aceste momente pot deveni ritualuri foarte plăcute în viața bebelușului tău!