#INGRIJIREA BEBELUSULUI #MICILE BUBITE SI IRITATII

Tratarea micilor răni ale bebelușilor și copiilor în vacanță

Tratarea micilor răni ale bebelușilor și copiilor în vacanță
Micile răni fac parte integrantă din viața copilului... și a părintelui! Un cucui, o vânătaie nouă, o mică tăietură... Poate că din acest motiv părinții dezvoltă un soi de radar pentru căzături când își văd copiii jucându-se. Ca un simț ascuțit al predicției. Ascuțit, dar nu infailibil. Și în aceste cazuri, având ceva pentru a trata imediat rănile, este de ajutor pentru toată lumea.

Bebelușul are o vânătaie

Auch! O nouă vânătaie (una în plus!). În afară de o mare îmbrățișare și (pentru cei care negociază abil) un pupic magic, știți deja că nimic nu se compară cu o cremă calmantă pe bază de arnică: REMEDIUL pentru calmarea durerii, dezumflarea, absorbția sângerărilor sub piele... etc. De la ce vârstă? Poate fi utilizată de la nouă luni (ca acest gel), dar verificați înainte de aplicare.

Bebelușul are o umflătură

Este la fel ca și în cazul vânătăii! Puneți o cremă sau un gel cu efect răcoritor (util în timpul verii) în bagajul copiilor, vă va fi întotdeauna util.

Bebelușul a căzut în cap

Știți deja, fiecare caz este diferit. Înainte să vă îngrijorați (bucuria roller-coaster-elor emoționale când ești părinte), există câteva semne de care să țineți cont pentru a evalua gravitatea căzăturii (mai ales dacă nu l-ați văzut căzând). Aveți îndoieli? Aveți încredere în instinctul vostru și nu ezitați să consultați un medic.

"Cu timpul (și faptul de a avea mai mulți copii), am învățat să mă relaxez puțin când unul dintre copiii mei încearcă o nouă cascadorie. Lucrul pe care îl urmăresc în primul rând? Dacă copilul meu plânge imediat, de 9 ori din 10, există mai multe lacrimi decât durere, din fericire!" Séb, tatăl unui copil de 2 ani

Bebelușul are o așchie

Este ceva banal, dar o așchie apare rapid (sau se înfinge) dacă bebelușul începe să se târască pe parchet sau dacă copilul se joacă cu lemnul. Atunci când se întâmplă asta, spălați zona cu apă și săpun, uscați și dezinfectați. Apoi, luați o pensetă (dezinfectată), cele mai bune din casa voastră, îndepărtați așchia și dezinfectați din nou. Ei bine, asta e teoria, pentru că în practică nu este întotdeauna ușor să prindeți așchia, mai ales că trebuie să evitați să o rupeți. Și dacă întâmpinați dificultăți, unele farmacii oferă pensete cu o mică lupă.

Bebelușul are fundulețul roșu

Indiferent dacă este vorba despre bebelușul dumneavoastră (pielea lor este foarte sensibilă în primele luni) sau despre un copil mai mare, puteți calma iritațiile cu o cremă pentru zona scutecului.

Bebelușul are arsuri solare

Știm că a realiza că copilul tău a suferit arsuri solare îți poate provoca un sentiment de vinovăție. Dacă, în ciuda precauțiilor luate, apare o roșeață, cel mai important nu este să te autoculpabilizezi, ci să evaluezi situația. Dacă pielea este roșie, dar fără vezicule, febră, frisoane sau vărsături, poți să îi calmezi tu însuți arsurile solare. În caz contrar, este mai bine să consulți un medic pentru a primi un tratament adecvat.