#INGRIJIREABEBELUSULUI #RITUALURIDEINGRIJIRE

Toaleta, un gest de igienă esențial

Toaleta, un gest de igienă esențial
Fragila și vulnerabilă, pielea bebelușului dvs. este și ea bogată într-un capital celular unic, pe care este vital să îl protejați. În fiecare zi, aceasta are nevoie de îngrijiri specifice pentru a-și păstra potențialul și confortul. Descoperiți sfaturile noastre pentru a avea grijă de pielea bebelușului.

Pe parcursul zilei, impurități, adesea invizibile, se acumulează pe fața bebelușului dvs. și pot agresa pielea sa, a cărei barieră cutanată este încă imatură. În fiecare zi este necesară o igienă atentă cu produse adaptate pielii sale fragile. Pentru ca bebelușul să o accepte mai bine, practicați igiena ca un ritual, preferabil întotdeauna în același moment.

Ritualul igienei bebelușului

 

Toaleta feței bebelușului

Ochi: Umeziți o bucată de vată sau o compresă sterilă cu ser fiziologic și curățați delicat de la colțul exterior către colțul interior. Schimbați compresa pentru a curăța celălalt ochi.

Urechi: Rulați un mic băț de vată între degete pentru a face o mică fâșie și curățați numai pavilionul exterior pentru a evita formarea dopurilor de ceară. Evitați să folosiți bețișoare de urechi care pot fi iritante sau pot provoca răni.

Nas: Luați un bețișor de urechi pentru adulți pe care îl veți înmuia în ser fiziologic, introduceți-l ușor în interior pentru a umezi secrețiile, apoi introduceți partea uscată pentru a le îndepărta.

Față: Curățați-o de câte ori este necesar în timpul zilei, fără a uita să curățați și în spatele urechilor, unde impuritățile au tendința să se acumuleze. Puteți folosi un demachiant fără clătire sau un lapte de curățare.

Păr: Pentru a pieptăna bebelușul, pulverizați câteva picături de apă pentru toaletă pe o perie specială pentru bebeluși.

Toaleta corpului bebelușului

Unghiile: Așteptați cel puțin o lună înainte de a tăia unghiile copilului dumneavoastră pentru prima dată. Înainte de aceasta, ele sunt prea fragile și se rup ușor. Apoi, tăiați regulat unghiile bebelușului cu o pereche de foarfece cu vârfuri rotunde. Alegeți un moment când este liniștit, țineți-i bine mâna sau piciorul și vorbiți-i ușor pentru a rămâne calm pe durata operațiunii. Aveți grijă să nu tăiați prea scurt pentru a evita infecțiile din jurul unghiei!

Schimbarea scutecului: Curățați cu grijă fundul bebelușului la fiecare schimbare, în special în pliuri unde umezeala poate provoca iritații. Puteți folosi șervețele speciale pentru schimbare, un lichid de curățare fără clătire sau un lapte de toaletă. Uscați cu atenție pielea bebelușului înainte de a-i pune un scutec.

Cordonul ombilical: După naștere, trebuie să aveți grijă de cordonul ombilical al bebelușului până când acesta cade de la sine, în aproximativ o săptămână până la zece zile. Pentru a evita orice risc de infecție, dezinfectați-l în fiecare zi, înmuind o compresă sterilă într-un antiseptic. Apoi, uscați cu atenție cu o compresă curată.

Mâinile: Aveți întotdeauna la îndemână șervețele de curățare pentru a-i șterge fața și mâinile bebelușului în timpul plimbării, în timpul gustării sau în mașină.

În cele din urmă, puteți pulveriza câteva picături de apă de îngrijire fără alcool pentru bebeluși pe corp și pe hainele bebelușului pentru a-l parfuma delicat. Veți stimula astfel simțul olfactiv al bebelușului.