#INGRIJIREA BEBELUSULUI #PROTECTIE SOLARA
De ce pielea copiilor este mai sensibilă la soare?
Created on Iunie 18, 2024
#INGRIJIREA BEBELUSULUI #PROTECTIE SOLARA
Created on Iunie 18, 2024
Pielea unui adult este capabilă să se apere împotriva agresiunilor soarelui, cu condiția să nu fie expusă excesiv. Stratul superficial al pielii, melanina și mecanismele de reparare celulară contribuie la această fotoprotecție naturală.
În cazul copiilor sub 3 ani, aceste mecanisme de apărare nu sunt încă complet dezvoltate.
Iată câteva elemente care explică această vulnerabilitate:
Înțelegem acum de ce este atât de important să protejăm pielea celor mai mici! Totuși, știți deja că toate tipurile de piele nu sunt egale în ceea ce privește sensibilitatea. Nu vorbim despre fototipul copilului dumneavoastră (deschis sau închis la culoare, pielea lui trebuie să fie protejată optim), ci despre pielea cu probleme, sensibilă, atopică: o bună cunoaștere a caracteristicilor vă va ajuta apoi să alegeți produse adaptate, garantând o toleranță ridicată și o siguranță bună.
Astfel, știind că copilul dumneavoastră suferă de dermatită atopică, vă veți orienta către produse perfect adaptate nevoilor sale chiar și în vacanță, cum ar fi o loțiune de protecție solară cu foarte înaltă protecție, fără parfum. La fel, dacă pielea copilului dumneavoastră este foarte sensibilă (tendința de a se înroși ușor în fața agresiunilor zilnice), și în acest caz, un produs de protecție fără parfum este ideal împotriva soarelui. Dacă copilul dumneavoastră are pielea uscată, un tratament hrănitor este esențial pentru a hidrata în profunzime și a proteja pielea sa fragilă.
Înainte de vârsta de un an, un bebeluș nu ar trebui expus direct la soare. Ideal ar fi ca această recomandare să fie respectată până la vârsta de 3 ani. Totuși, este destul de dificil să împiedici copilul să se joace afară și, implicit, să fie expus la soare, nu-i așa?
În caz de expunere, mai ales inevitabilă pe măsură ce micuțul dumneavoastră crește, se impun reguli de protecție. Citiți următorul articol pentru a afla cum să protejați cel mai bine bebelușul de soare!
Aceste precauții sunt cu atât mai importante cu cât expunerea la UV în timpul copilăriei este crucială pentru sănătatea sa la vârsta adultă. De fapt, pielea copiilor își amintește mulți ani de acumularea „loviturilor” cauzate de soare.
Și dacă, în ciuda tuturor precauțiilor luate, copilul dumneavoastră a prins o arsură solară: nu vă descurajați. Desigur, este crucial să le evitați cât mai mult posibil, dar incidentele minore se întâmplă. Păstrați în minte informațiile esențiale pentru a-i calma eficient pielea.